تجهیزات تنفسی
بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی، آسم، سندرم حاد تنفسی، مشکلات قلبی و مسمومیت با گازهای سمی شده اند برای درمان و بهبود وضعیت ریه های خود نیاز به تجهیزات پزشکی تنفسی دارند. این تجهیزات گاه برای آزمایش وضعیت اکسیژن خون و وضعیت ریه به کار می رود و گاه نقش تقویت ریه را برای تنفس بهتر بر عهده دارند. همچنین این تجهیزات برای کمک به تنفس بهتر بیمار طراحی شده اند. تجهیزاتی مانند کپسول اکسیژن، ماسک اکسیژن، اسپیرومتر، پیک فلومتر، پالس اکسیمتر و نبولایزر تجهیزاتی کارآمد هستند که به پزشکان کمک می کنند تا وضعیت تنفس بیماران را بهبود بخشند و به بیماران کمک می کنند زندگی بهتری داشته باشند. همه این دستگاه ها دارای ورژن خانگی هستند که بیماران بتوانند در خانه نیز روند درمان خود را کنترل و بهبود بخشند. در صورت نیاز به خرید تجهیزات پزشکی تنفسی می توانید در فروشگاه اینترنتی شریفی طب انواع دستگاه های تنفسی را با هم مقایسه نموده و بهترین را انتخاب نموده و خریداری نمایید.
نبولایزر
نبولایزر دستگاهی بسیار کاربردی برای بیماران مبتلا به آسم، برونشیت، سرماخوردگی و به صورت کلی افرادی که به بیمارهای دستگاه تنفسی مبتلا هستند می باشد. به کمک این دستگاه بیمار داروهای خود را استنشاق می کند. این روش در بیماری های تنفسی کاربرد و تاثیر بیشتری دارد. به عنوان مثال فردی که به بیماری برونشیت مبتلا است اگر چه ممکن است با تزریق دارو مقداری بهتر شود؛ اما در صورت استفاده از دستگاه نبولایزر به حتم در کمترین زمان ممکن بهبود خواهد یافت. چرا که با وارد شدن مستقیم دارو به ریه بیمار، روند درمان سرعت بهتری می یابد. دستگاه نبولایزر، انواع مختلفی دارد و شما با توجه به نوع بیماری و شدت آن می توانید از بین انواع موجود در بازار بهترین را برای بیمار خود انتخاب نمایید. در فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی شریفی طب سعی نموده ایم بهترین مارک دستگاه نبولایزر از جمله برندهای زنیت مد و بیورر را ارائه نماییم.
انواع دستگاه نبولایزر
دستگاه نبولایزر از لحاظ ابعاد به دو دسته کوچک و قابل حمل و بزرگ تقسیم می شوند. مدل های کوچک این دستگاه برای افرادی که بیماری های آنها شدت کمتری دارد استفاده می شود. اما دستگاه بزرگ برای بیماری های حاد استفاده می شود و این دستگاه قابلیت اتصال به برق را دارند.
اما اگر بخواهیم دستگاه نبولایزر را از لحاظ کارکرد به دسته های مختلف تقسیم نماییم می توان آن را به سه دسته کلی تقسیم نمود.
ساختار دستگاه نبولایزر پنوماتیک به شکلی است که ابتدا به واسطه پمپ هوای تعبیه شده در دستگاه قطرات آب به ذرات میکرو تبدیل می شود. این ذرات که مخلوطی از آب و اکسیژن است با فشار مناسبی به سمت لوله حاوی دارو حرکت می کند. محلول دارو از لوله بالا آمده و به کمک ذرات آب و اکسیژن در قسمت انتهای نبولایزر از طریق ماسک تنفسی به بدن بیمار منتقل می شود.
نبولایزر مش کپ از جمله دستگاه های پرکاربرد نبولایزر است. چرا که این دستگاه از انواع کوچک و قابل حمل نبولایزر به شمار می آید. این دستگاه به کمک باتری کار می کند و بیمار می تواند آن را همیشه به همراه خود داشته باشد. عملکرد این دستگاه به شکلی است که به جای استفاده از پمپ هوا تنها از یک صفحه با سوراخ های بسیار ریز برای نبولایز کردن دارو به بدن بیمار استفاده می کند.
دستگاه نبولایزر اولتراسونیک این قابلیت را دارد که دارو را به قسمت خاصی از ریه منتقل نماید. این دستگاه قادر است که دارو را تا حدود نیم تا دو میکرون کوچک نموده و به بدن بیمار منتقل نماید.
البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه انواع نبولایزر پیستونی، نبولایزر کمپرسوری، نبولایزر کودکان و یا عروسکی نیز در بازار یافت می شوند. این دستگاه ها را می توان در بیمارستان ها جهت مصرف حرفه ای و یا در خانه جهت مصارف خانگی مورد استفاده قرار داد. دستگاه نبولایزر کودکان نیز با طراحی جذاب خود کودکان را برای استفاده از آن تشویق می نماید. آنچه در نبولایزرها مهم است نرخ کوچک سازی ذرات است که بسته به نوع بیماری تعیین می شود.
دستگاه پالس اکسیمتر
دستگاه پالس اکسیمتر برای اندازه گیری میزان اکسیژن اشباع خون به کار می رود. میزان اکسیژن موجود در خون در بیماران تنفسی و قلبی بسیار اهمیت دارد. در صورتی که میزان اکسیژن اشباع در خون بیشتر از 95% باشد، وضعیت بیمار در سطح مناسبی قرار دارد. این در حالی است که میزان کمتر از 93% نشانه خوبی نیست و باید نسبت به درمان بیمار اقدام نمایید. این دستگاه کاملا غیر تهاجمی و بدون درد میزان اکسیژن خود را اندازه می گیرد. کافی است آن را به یکی از انگشتان دست، انگشتان پا و یا لاله گوش خود متصل نمایید. امواج نوری ساطع شده از دستگاه میزان اکسیژن را اندازه گرفته و در صفحه نمایش دستگاه نمایش می دهد.
انواع دستگاه پالس اکسیمتر
امروزه دستگاه پالس اکسیمتر تنوع بسیار زیادی دارد. این دستگاه امروزه به صورت هوشمند نیز طراحی و با بازار ارائه شده است. اما مهمترین انواع پالس اکسیمتر در سه دسته زیر تقسیم خواهد شد.
این نوع دستگاه در بیمارستان ها و کلینیک ها مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک این دستگاه را روی انگشتان متصل می نمایند. نتیجه آزمایش به واسطه کابل روی مانیتور به نمایش در می آید.
- · پالس اکسیمتر یا اکسیمتر انگشتی
این دستگاه اما برای مصارف خانگی طراحی شده است. کافی است دستگاه را به یکی از انگشتان دست خود متصل نمایید و بعد از چند دقیقه میزان اکسیژن خون را روی صفحه نمایش تعبیه شده در دستگاه مشاهده نمایید.
اما نوزادان انگشتان بسیار کوچکی دارند و از این رو نمی توان از انواع اکسیمتر معمولی برای آنها استفاده نمود. از این رو اکسیمتر جنینی را باید به جمجمه سر کودک و یا روی پای او وصل نمود تا میزان اکسیژن خون نوزاد را در بدو تولد اندازه بگیرد.
از نشانه های کمبود اکسیژن خون می توان به افزایش ضربان قلب، تنگی نفس و درد در قفسه سینه اشاره نمود. در صورت بروز چنین مشکلاتی بد نیست که یکی از انواع دستگاه پالس اکسیمتر انگشتی را خریداری نموده و از آن در مواقع ضروری استفاده نمایید.
پیک فلومتر
پیک فلومتر دستگاهی برای اندازه گیری سرعت هوای خروجی از ریه بیمار است. فردی که از علائم متناوب آسم شکایت دارد می تواند از این دستگاه استفاده نموده و میزان سرعت هوای تنفسی خود را اندازه گیری نماید. با یادداشت نمودن نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که آیا بیمار، روند درمان را طی می کند و یا وضعیت آسم او وخیم تر شده است. در ضمن این دستگاه می توان زمان استفاده از اسپری ها و داروهای تنفسی را برای بیمار مشخص نماید. این دستگاه علاوه بر نشان دادن وضعیت بیمار، تمرینی است برای بیمار تا بتواند با تقویت کیسه های هوایی موجود در ریه، وضعیت تنفس خود را بهبود بخشد.
این دستگاه کارکرد بسیار ساده ای دارد. تنها کافی است که دریچه آن را در دهان خود گذاشته و لب ها را محکم به آن فشار دهید. سپس با سرعت در آن بدمید و عدد نمایش داده شده را یاداشت نمایید. تا سه بار این کار را انجام دهید و بیشترین عدد به دست آمده را یادداشت نمایید.
اسپیرومتر
اسپیرومتر یا دم سنج دستگاهی است که از آن برای اندازه گیری ظرفیت ریه استفاده می شود. اندازه گیری ظرفیت ریه فاکتورهای متنوعی دارد و دانستن اندازه آنها به پزشک کمک می کند که بیماری را تشخیص داده و بر روند درمان نظارت داشته باشد. اسپیرومتر دستگاهی غیر تهاجمی است و در حین استفاده به بیمار دردی تحمیل نخواهد شد. از این دستگاه برای تشخیص بیماری هایی مانند آسم، برونشیت مزمن، نا هنجاری قفسه سینه و بافت های ریوی استفاده می شود.
انواع دستگاه اسپیرومتر
امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از دستگاه اسپیرومتر در بازار یافت می شود که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- پلتیسموگرافی کل بدن
- پنوماتاکومتر
- اسپیرومتر الکترونیکی
- دستگاه اسپیرومتر تشویقی
- دستگاه اسپیرومتر مشابه آسیاب بادی
همه این موارد قادر هستند به روشی متفاوت میزان ظرفیت ریه شما را اندازه گیری نماید. در ضمن هر یک از این دستگاه ها قابلیت اندازه گیری فاکتورهای متفاوتی از ظرفیت ریه را دارند. امروزه هر یک از این دستگاه ها به صورت اسپیرومتر دیجیتال و اسپیرومتر پرتابل تولید شده و در بازار یافت می شوند. بهتر است برای تهیه یکی از بهترین انواع دستگاه اسپیرومتر با افراد متخصص مشورت نمایید.
ماسک اکسیژن
ماسک اکسیژن ماسکی است که وظیفه اکسیژن رسانی به بیمار را دارد. ماسک های اکسیژن به سه حالت روی صورت قرار می گیرد. گاه آن را روی دهان و بینی قرار می دهند، گاه تنها در داخل بینی قرار می گیرد و گاه همه صورت را پوشش می دهد. از این وسیله برای اکسیژن رسانی به بیماران که به هر دلیل دچار کمبود اکسیژن شده اند استفاده می شوند. افرادی که دچار بیماری های قلبی، ریوی، مسمویت با گازها و ... هستند حتما باید از ماسک اکسیژن استفاده نمایند.
انواع ماسک اکسیژن
امروزه برای هر یک از انواع بیماری، نوع مخصوصی از ماسک استفاده می شود. ماسک اکسیژن از لحاظ کاربرد به سه دسته تقسیم می شوند.
- ماسک ساده
- ماسک کیسه دار
- کانوالی بینی
هر یک از انواع ماسک میزان مشخصی از چگالی هوا را به ریه منتقل می نماید. در ضمن میزان برگشت پذیری دی اکسید کربن نیز در هر یک از انواع متفات است. خوشبختانه سایزبندی ماسک اکسیژن نیز بسیار متنوع است و حتی ماسک اکسیژن اطفال نیز برای استفاده کودکان طراحی شده است. ماسک اکسیژن در بیمارستان بر اساس بیماری فرد مورد استفاده قرار می گیرد اما در مواردی که نیاز به ماسک اکسیژن خانگی داشته باشید حتما از قبل با مشورت پزشک بهترین گزینه را انتخاب نمایید. ماسک اکسیژن همراه نیز از جمله مواردی است که می تواند به بیماران حاد تنفسی کمک بزرگی نماید.
کپسول اکسیژن
حتما تا کنون کپسول اکسیژن موجود در بیمارستان ها را دیده اید. این کپسول ها حاوی اکسیژن غلیظ شده است که در صورت کمبود اکسیژن در بدن بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. بیمارانی که دچار مسومیت با گازهای سمی شده اند، بیماری قلبی و ریوی دارند کاندید استفاده از کپسول اکسیژن هستند. کپسول اکسیژن در ابعاد مختلفی به فروش می رسد. طبیعتا کپسول بزرگ حجم بیشتری اکسیژن در خود ذخیره دارد و وزن سنگینی خواهد داشت. از این رو از این کپسول ها در بیمارستان ها و کلینیک ها استفاده می شود. اما هر چه سایز آن کوچکتر باشد وزن سبکتری دارد، به راحتی حمل و نقل می شود و مصارف خانگی دارد. البته کپسول های آلومنیومی که با نام کپسول اکسیژن همراه کوچک معروف است، وزن بسیار سبکی دارند و حتی بیمار می تواند آن را همیشه همراه خود داشته باشند. برای خرید انواع کپسول اکسیژن می توانید از فروشگاه اینترنتی شریفی طب و با مقایسه قیمت انواع آنها، خرید بهتری داشته باشید.