سبد خرید 0
جستجوی پیشرفته
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
جستجو بر اساس نوع
جستجو بر اساس سازنده
بر اساس رنگ

تشک مواج

تشک مواج چیست و چه کاربردی دارد؟

عموم بیمارانی که برای مدتی طولانی می نشینند و یا دراز می کشند در معرض ابتلا به زخم بستر هستند. بیماری زخم بستر در اثر عدم خون رسانی به بخشی از بافت بدن که مدت ها تحت فشار نشستن و یا خوابیدن قرار گرفته، شکل می گیرد. این زخم به مرور عفونی شده و مشکلات بسیاری برای بیمار ایجاد می کند. تشک مواج که با عناوینی همچون تشک بیمار و یا بیمارستانی نیز شناخته می شود، با هدف پیشگیری از ابتلا به زخم بستر طراحی و تولید می شود.

تشک مواج چیست؟

تشک مواج برای اینکه بتواند از ابتلا به زخم بستر جلوگیری کند از جنس پی وی سی با کیفیت  بر روی سطح تشک و یک کمپرسو هوای کم صدا تشکیل شده است. جنس پی وسی علاوه بر اینکه مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش دارد، نرم و انعطاف پذیر است. از آنجایی که پی وی سی به کار رفته در تشک از استحکام بالای برخوردار است، بالطبع عمر مفید محصول نیز بالاست.

تشک مواج خاصی بادشوندگی دارد و از طریق کمپرسور هوا به شکل های مختلفی باد می شود. این تغییر حالت، به تغییر و جابجایی وزن ناشی از نشستن و یا خوابیدن کمک ویژه ای می کند. بنابراین در زمان استفاده از این تشک نگرانی های مربوط به ایجاد فشار نقطه ای و شکل گیری زخم بستر از بین می رود.

تشک مواج علاوه بر اینکه از بروز زخم بستر جلوگیری می کند، در درمان آن نیز نقش ویژه ای دارد. تنها در مدت کوتاهی پس از مصرف، زخم شروع به جمع شدن کرده و کوچک می شود.

انواع مختلف زخم بستر

زخم بستر عمدتاً در نواحی تیغه شانه ها، پشت سر، پشت زانو، قوزک پا و پایه ستون فقرات شکل می گیرد. چرا که این بخش از بدن فاقد عضله است و بین پوست و بافت استخوانی آن هیچ بافت دیگری وجود ندارد. بنابراین انسداد خون رسانی در این نواحی با احتمال بیشتری منجر به شکل گیری زخم بستر می شود. زخم بستر در 4 سطح مختلف بررسی می شود.

  • سطح درجه یک: شروع زخم بستر از این مرحله آغاز شده و عمدتاً با یک التهاب کوچک و احساس درد در ناحیه فشار آغاز می شود.
  • سطح درجه دو: زخم پیش روی کرده و با یک زخم کوچک قرمز و ملتهب نمایان می شود.
  • سطح درجه سه: زمانی که زخم به سطح عضلاتی رسیده و با عفونت همراه می شود، بیمار به سطح درجه سه زخم می رسد.
  • سطح درجه چهار: در این شرایط زخم عمیق تر شده و علاوه بر عضلات، به استخوان نیز نفوذ می کند.

انواع مختلف تشک های مواج

شرایط بیمار تأثیر بسزایی در انتخاب تشک او دارد. برای مثال برخی بیماران می توانند در طول روز، حرکاتی هر چند کم و کوچک داشته باشند. در حالی که برخی دیگر به صورت دائم خوابیده اند و هیچ تحرکی ندارند. در کنار این وزن بیمار نیز اهمیت زیادی دارد. متأسفانه بیماران سنگین وزن با احتمال بیشتری به این بیماری دچار می شوند.

فاکتور های موثر دیگر نوع زخم، شدت آن و طول مدت بستری بیمار است. تطبیق شرایط بیمار با نوع تشک، اهمیت زیادی دارد و در پیشگیری و درمان بیماری زخم بستر تأثیر بسزایی خواهد داشت. از آنجایی که روند درمان زخم بستر سخت و فرسایشی است و هزینه زیادی هم دارد، توصیه می شود در زمان خرید تشک ضد زخم بستر، صرفه جویی نشود.

پیداست که هرچه شرایط بیمار ویژه تر و حادتر باشد، به یک تشک حرفه ای تر نیاز پیدا می کند. به طور کلی چند مدل تشک مواج در بازار موجود است.

تشک های مواج کم هوا: این نوع تشک ها با ایجاد جریان هوا در تشک، به نگهداری و پیشگیری از بروز زخم بستر کمک می کنند.

تشک های فشاری متناوب: این مدل از تشک ها نیز در درمان زخم بستر تأثیر گذار خواهند بود. این تشک ها از دو مجموعه سلولی تشکیل شده اند که قابلیت گسترش دارند. باد شدن متناوب سلول های تشک به بهبود جریان خون و درمان زخم بستر کمک می کند.

تشک مواج سلولی: این نوع تشک مختص افرادی است که در دوره طولانی نیاز به استراحت و خوابیدن دارند. مقاومت تشک های سلولی در برابر وزن نیز بسیار مطلوب است. اگر بیمار شما بیش از 100 تا 120 کیلوگرم وزن دارد و از زخم بستر سطح سه و یا چهار رنج می برد، استفاده از این مدل تشک پیشنهاد می گردد. تشک های سلولی از کنار هم قرار گرفتن چندین سلول لوله ای ساخته شده اند که قابلیت جداسازی نیز دارند. لذا در صورت خرابی قابلیت تعویض و تعمیر را دارند.

مکانیسم عمل تشک مواج سلولی به گونه ای است که همزمان با پمپاژ هوا در هر سلول، وزن به صورت مناسب و متعادل پخش می شود و از ایجاد فشار نقطه ای جلوگیری می شود. همچنین منافذ لیزری ریز موجود در سطح تشک، موجب برقراری یک نوع جریان هوای نامحسوس می شود. در ادامه جریان هوا از تعریق بدن و شکل گیری زخم جلوگیری می کند.

تشک مواج تخم مرغی: این نوع تشک با عناوینی همچون تشک ساده و یا تشک تخم مرغی نیز شناخته می شود. تشک مواج تخم مرغی برای استفاده بیماران سبک وزن که نیاز به درمان های موقت و کمتر از یک سال دارند مناسب است. این نوع تشک قادر است وزن تا 100 کیلوگرم را تحمل کرده و از شکل گیری زخم بستر جلوگیری کند.

جریان هوای نامحسوس موجود در تشک از تعریق بدن و بو گرفتن آن نیز جلوگیری می کند. تشک مواج تخم مرغی حدود 130 حباب دارد که از طریق کمپرسو کم صدای به کار رفته در آن باد شده و موجب توزیع فشار می شوند. استفاده از این تشک به افرادی که به زخم بستر سطح اول و دوم دچار شده اند، پیشنهاد می شود.

تشک مواج مجهز به تکنولوژی CRP: این مدل از تشک ها تخصصی ترند و به مراقبت بیشتر و بهتر از بیماران کمک می کنند. از این مدل تشک های مجهز می توان برای افرادی که دچار حملات شدید قلبی شده اند و به ماساژ های قلبی نیاز دارند نیز استفاده کرد.

مشاهده اطلاعات بیشتر ...
جستجو در نتایج : فقط نمایش کالاهای موجود :
مرتب سازی بر اساس : تعداد نمایش :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()